Mountainbiken in Montferland

Ardennen gevoel in Nederland

MTB route Zeddam (Montferland) behoort tot de absolute toppers in Nederland en is te starten vlakbij het Achterhoekse Doetinchem. De gevarieerde route van 26 kilometer kent relatief veel hoogtemeters door de pittige klimmetjes op de Hettenheuvel, Kale Jacob en Hulzenberg. Op adem komen doe je op de brede zandstroken langs bloemrijke weiden en goudgele akkers. Sinds de recente vernieuwing vind je er 6 km. aan extra single track!

Culinair genieten
Vlakbij startlocatie Berc Bike Studio Café vind je Brinks Pannenkoeken: bekend van de creatieve creaties van de pan cake high tea en de heuse frikadel speciaal pannenkoek! Beide ondernemers verzorgen samen het Bike and Pancake arrangement. Bij Havezathe Carpe Diem geniet je van meerdere gangen bij een historische boerderij! Bij mooi weer strijk je neer op het terras, met zicht op de glooiende bossen van Montferland!

Mountainbike arrangementen
Ontspanning na inspanning met het Nootsaeck arrangement bij Berc Bike. De mountainbike is al gereed voor vertrek en na afloop staan er twee heerlijke biertjes voor je klaar! Nóg een Nederslandse toproute rijden? Kies dan voor het MTB arrangement Zeddam-Lochem, waarbij je beide toproutes in één weekend rijdt.

Mountainbike huren
Wanneer je zelf niet over een mountainbike beschikt kun je vlakbij de route een mountainbike huren. In Zeddam kun je terecht bij Berc Bike Studio Café (tevens gravelbikeverhuur) en in Braamt worden mountainbikes verhuurt door Markant Outdoorcentrum. Beter leren mountainbiken? Dat doe je tijdens een MTB-clinic.

Weekend mountainbiken
In Montferland vind je voor ieder wat wils! Huur bij Landal Stroombroek je eigen huisje met familie en vrienden of laat je in de watten leggen met een chique dinertje, voordat je bij Havezathe Carpe Diem onder de wol kruipt. Met een grote groep kies je voor de groepsaccommodatie van Markant Outdoorcentrum. Wist je dat je er ook een Avonturencamping vindt?

Praktische informatie
Let op! Voor het rijden van deze route in Montferland is, in tegenstelling tot de andere mountainbikeroutes in de Achterhoek, een MTB-vignet vereist. Meer over het vignet en overige praktische informatie lees via de link hieronder.

Meer informatie over MTB route Zeddam?