MTB route Zeddam

26.10 Km 01:27 uur Mountainbikeroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

MTB route Zeddam, ook wel mountainbikeroute Montferland, is een gevarieerde route over de bosrijke heuvelrug het Montferland. Tijdens de route bedwing je meerdere toppen, zoals de Hulzenberg, Hettenheuvel en Kale Jacob, waardoor de route een paar pittige klimmetjes en snelle afdalingen kent. Een ander moment rij je over een onverharde weg langs bloemrijke akkerranden en weilanden. Sinds de recente vernieuwing vind je er 6 km. extra single track! Let op: voor het rijden van deze route is een MTB-vergunning vereist.

Startlocatie

Kleur pijlen

Zwart

Omgeving

De route is gelegen in Montferland/Bergherbos, tussen Beek, Stokkum en Zeddam. Het Montferland is een heuvelrug met toppen van zelfs hoger dan 90 meter boven NAP. Lekker veel hoogtemeters dus! Het ene moment rij je door een naaldbos, het andere moment door een gevarieerd bos en het andere moment over een open heideterrein. Door de hoge ligging geniet je onderweg van de mooiste uitzichten!

Verbinding naastgelegen routes

Op dit moment is MTB route Zeddam een op zich zelf staande route. Wel is het via een verkorte route mogelijk de helft van de route te rijden.

Niveau

Door de vele klimmetjes en snelle afdalingen is het geen route voor een beginnende MTB’er.

Mountainbikevergunning vereist

In tegenstelling tot de andere Achterhoekse MTB-routes is er voor deze route wél een vergunning vereist. Natuurmonumenten verzorgt het beheer en het onderhoud van de route met de opbrengsten uit de vergunningen. Meer over de aanschaf van het vignet lees je hier.

Routekaart en GPX

Een overzichtskaart van alle MTB routes in de Achterhoek en de GPX van deze route zijn onderaan deze pagina te downloaden. Een gedrukte MTB vouwkaart haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website.  

Voorbereiding en langer genieten

Wil je een mountainbike huren of heeft je eigen fiets nog wat laatste onderhoud nodig? Je kunt hiervoor terecht bij Berc Bike Studio Café. Voor een MTB clinic of het huren van een mountainbike met groepen kun je terecht bij Markant Outdoorcentrum. Pauzeren of nagenieten doe je met een lekkere lunch bij Brinks Pannenkoeken of Havezathe Carpe Diem. Overnacht je graag in een vakantiehuisje, bekijk dan de mogelijkheden bij Landal Stroombroek. Groepen kunnen terecht bij de groepsaccommodatie van Markant Outdoorcentrum.

Lees meer

Berc Bike Studio Café

's-Heerenbergseweg 4

Markant Outdoorcentrum

Gildeweg 7

Berc Bike Studio Café

's-Heerenbergseweg 4

Markant Outdoorcentrum

Gildeweg 7

Deel deze route