Vrijwillige bijdrage en

Onderhoud

mountainbikeroutes Achterhoek

Heb je een MTB vignet nodig in de Achterhoek? Voor de meeste routes niet. De énige route waarvoor een MTB vignet vereist is, is route Zeddam in Montferland. Op de overige routes kun je gratis rijden. Het onderhoud aan de routes kost echter wel geld en ook de vrijwilligers kunnen wel wat extra hulp gebruiken. 

Onderhoud mountainbikeroutes

Met uitzondering van MTB route Zeddam (Montferland - Natuurmonumenten) heb je voor het rijden van de Achterhoekse MTB routes géén vignet nodig. Wel wordt er door vrijwilligers regelmatig onderhoud gepleegd aan de routes, zodat ze er fantastisch bij liggen. Dit brengt ook kosten met zich mee. Het is daarom mogelijk een donatie te doen, met een bedrag naar keuze. Ook help je de vrijwilligers door het door te geven wanneer je vermoed dat er een routebordje mist.

Word vrijwilliger

Stichting MTB Achterhoek coördineert het onderhoud aan de Achterhoekse MTB routes. De Stichting is doorlopend op zoek naar vrijwilligers die mee willen werken aan het onderhoud of de doorontwikkeling van de routes. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met Stichting MTB Achterhoek door een mail te sturen naar mtbachterhoek@outlook.com

Actuele route informatie

Hoewel we ons best doen om de routes op deze website zo actueel mogelijk te houden, kan het zijn dat er een reden is waarom een route tijdelijk afgesloten is of omgeleid wordt. Dit kan bijvoorbeeld komen door evenementen en of hevige weersomstandigheden. Stichting MTB Achterhoek informeert hierover op haar Facebookpagina. De vrijwilligers van Natuurmonumenten informeren hierover op de Facebookpagina van route Zeddam.

Gedrag tijdens het fietsen

Gelukkig heb je de vrijheid om de rondes in je eigen tempo te rijden. Wel vragen we je tempo wat in te houden wanneer een mede MTB-er voor je fietst op een single track of wanneer andere recreanten - wandelaars, ruiters of fietsers- de MTB route kruisen. Op die manier kan iedereen blijven genieten en behouden we de goodwill van terreineigenaren die hun grond ter beschikking stellen. Het rijden van de routes is op eigen risico en het dragen van een helm is verplicht. 

Volg een MTB clinic