Vrijwillige bijdrage en onderhoud

In de Achterhoek vind je nu al meerdere, gevarieerde MTB routes die onlangs nieuw aangelegd of vernieuwd zijn. Samen tellen ze nu al ruim 200 km., maar dat is nog maar het begin. Er wordt in 2021 en 2022 nog een flink aantal routes toegevoegd om naar één groot Achterhoeks MTB netwerk toe te werken.

Onderhoud en vrijwillige bijdrage

Met uitzondering van MTB route Zeddam (Montferland - Natuurmonumenten) heb je voor het rijden van de Achterhoekse MTB routes géén vignet nodig. Wel wordt er door vrijwilligers regelmatig onderhoud gepleegd aan de routes, zodat ze er fantastisch bij liggen. Dit brengt ook kosten met zich mee. Wil je een financiële bijdrage doen? Dat kan door een bedrag naar keuze over te maken. Wil je op een of andere wijze een bijdrage leveren aan het onderhoud van de routes? Neem dan contact op met Stichting MTB Achterhoek via mtbachterhoek@outlook.com

Bordje vermist

Fijn dat je ons hiervan op de hoogte wil brengen! Vermoed je dat er ergens een bordje mist, dan kun je dat via dit formulier kenbaar maken.

Bijdrage leveren aan de routes

We zijn doorlopend op zoek naar vrijwilligers die mee willen werken aan het onderhoud of de doorontwikkeling van de routes. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met Stichting MTB Achterhoek via mtbachterhoek@outlook.com Wil je een financiële bijdrage leveren die volledig ten goede komt aan het routeonderhoud? Lees hier hoe je dat doet. 

Gedrag tijdens het fietsen

Gelukkig heb je de vrijheid om de rondes in je eigen tempo te rijden. Wel vragen we je tempo wat in te houden wanneer een mede MTB-er voor je fietst op een single track of wanneer andere recreanten - wandelaars, ruiters of fietsers- de MTB route kruisen. Op die manier kan iedereen blijven genieten en behouden we de goodwill van terreineigenaren die hun grond ter beschikking stellen. Het rijden van de routes is op eigen risico en het dragen van een helm is verplicht. Heb je nog nooit gemountainbiked of wil je je skills verbeteren? Er worden ook clinics aangeboden die je leren veiliger om te gaan met de mountainbike én je meer fietsplezier bezorgen. 

Actuele route informatie

Het is verstandig, zeker bij extreme droogte of hevige regenval, de actuele route informatie te checken voordat je je MTB rit plant.

  • Actuele route informatie over MTB route Zeddam (Montferland) vind je hier.
  • Actuele route informatie over alle overige MTB routes vind je hier

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren