Vier toppen route Lochemse Berg - 20 km

Lochemseweg 22, 7244 AB Barchem | Toon op kaart

Samen met Mud Sweat Trails en enthousiaste hardlopers uit de regio ontwikkelden we deze trail die je meeneemt over de vier toppen van de Lochemse Berg.

Startlocatie

Routebeschrijving

Je loopt hard aan de hand van de GPS track, die je downloadt voor op je GPS-apparaat. Enige ervaring met het lopen op een GPS track is aan te bevelen. Zorg voor voldoende batterijen om een uur of vijf met je navigatie te kunnen lopen. Bij een gps-horloge kan een extern batterypack een uitkomst bieden. Een handheld gps met kaartfunctie is iets gemakkelijker om mee te navigeren. Neem voldoende water en eten mee.

Route in het kort

Achtereenvolgens worden de Kale Berg, de Zwiepse Berg, de Paaschberg en de Lochemse berg gerond. In de ronde van circa 20km zitten dan ook iets meer dan 400 hoogtemeters verwerkt. Het grote natuurgebied, in beheer van het Geldersch Landschap, kent nog vele paden en sporen die in de geschiedenis een functie hebben gehad en worden beschreven. Je loopt over historische paden en langs de ‘Witte wievenkoele’ waar men volgens de legende in de nachtelijke uren witte wieven tegen het lijf kan lopen! Onderweg kijk je uit over glooiende velden met hier en daar een karakteristieke boerderij. Een uitgebreid verslag van de route vind je op de website van Mud Sweat Trails.

Niveau

Gezien de vele hoogtemeters en de relatief lange afstand is een goede conditie en ervaring met onverharde ondergronden aan te bevelen.

GPX bestand

Het GPX bestand is te downloaden via onderstaande button. Vanuit de gedownloade bestanden kun je hem omzetten naar je navigatie app. Enige ervaring met het hardlopen op GPX is aan te bevelen.

GPX Vier toppenronde Lochemse Berg