Mountainbiken, gravelbiken, trailrunnen en klimmen

Sportief (na)genieten in Ruurlo

In en rondom Boswachterij Ruurlo vind je volop buitensportmogelijkheden. Start jouw route vanaf De Heikamp en geniet na met een welverdiende stevige Boerenomelet, poké bowl of pannenkoek.

Mountainbiken

MTB Route Ruurlo (14 km) is een van de nieuwste aanwinsten van het Achterhoekse MTB netwerk en kent maar liefst acht kilometer aan single tracks. Hoogtepunt is het oude rabattenbos waar je in 200 meter twaalf bruggetjes over diepe rabatten oversteekt. Dit maakt de route uniek ten opzichte van andere mountainbikeroutes in Nederland. Smaakt MTB route Ruurlo naar meer? Combineer deze dan met de MTB routes Vorden (26 km), Lochem (21km) of Borculo (gravelroute, 16km). Meer over MTB route Ruurlo lees je hier.

Gravelbiken

De Achterhoek staat bekend als een van de betere gravelregio’s van Nederland. Download de GPX en fiets vanaf De Heikamp zelf de in 2018 verreden Strade Bianche Achterhoek (115 km). Via een mix van brede zandstroken, gravelpaden en een aantal verharde verbindingswegen fiets je door het kleinschalige coulisselandschap en kom je langs statige landgoederen, rivier de Berkel en de beek De Slinge. Bij de Lochemse Berg geniet je van prachtige vergezichten en pak je ook nog wat hoogtemeters mee.

Trailrunnen

Ook liefhebbers van trailrunnen halen hun hart op in Ruurlo. Natuurtrail Ruurlo (15 km) neemt je mee langs open heideveldjes en dichte naald- en loofbossen. De route is ook te verlengen tot een afstand van 22 km. Meer lees je hier.

Klimmen, wandelen en fietsen

Naast De Heikamp vind je Klimbos Achterhoek waar je via acht verschillende routes de boomtoppen van het sparrenbos trotseert. Verleg je grenzen en ga voor de ultieme adrenaline kick! Leuk als uitje met familie, vrienden of collega’s. Ook staat De Heikamp al jaren bekend om de wandel- en fietsroutes die er vertrekken. Je vindt er voor ieder wat wils.