MTB route Ruurlo

13.50 Km 00:45 uur Mountainbikeroute
Beschrijving
Kaart

Mountainbikeroute Ruurlo neemt je mee door de bossen rond Ruurlo in de Achterhoek. Liefst acht van de veertien kilometers zijn single track. Hoogtepunt van de route is het rabattenbos waarin je binnen 200 meter over 12 bruggetjes de diepe rabatten overgaat. Uniek in Nederland! De route is ook te combineren met mountainbikeroutes Vorden en Zelhem.

Omgeving Ruurlo

De route is grotendeels gelegen in Boswachterij Ruurlo. Deze omgeving kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. De dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten vormen een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute. Het grootste deel van de route gaat door natuurgebied van Staatsbosbeheer.

Startlocaties 

Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Verbinding naastgelegen routes

De route maakt onderdeel uit van het Achterhoekse MTB netwerk en is goed te combineren met de routes Borculo, Lochem, Vorden, Zelhem en Zelhem (Vossebos). Een overzicht van het netwerk vind je onderaan deze pagina. Een gedrukte MTB vouwkaart haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website.

Niveau

Tussen de 20 singletracks, die variëren in lengte van 200 meter tot 1100 meter, is maar weinig tijd om op adem te komen op bredere zandwegen of fietspaden. Wel kan de beginnende fietser gemakkelijk een singletrack overslaan door het naastgelegen rechte fietspad te volgen. In de route zitten onverwachte en verrassende hoogteverschillen. 

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Routekaart en GPX

Een gedrukte overzichtskaart haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website. Ook vind je hem onderaan de routepagina. Het GPX bestand download je bovenaan deze pagina.

Voorbereiding en langer genieten

Wil je een MTB huren of heeft je eigen fiets nog wat laatste onderhoud nodig? Je kunt hiervoor terecht bij Koeleman in Barchem. Een MTB huren én een clinic volgen kan bij Ultimate Adventures. Nagenieten doe je op het terras of in het restaurant van De Heikamp. Vlakbij de route overnachten? Dat kan bij Hampshire Avenarius aan de rand van het dorp Ruurlo. 

Lees meer

Deel deze route