MTB route Ruurlo - 14 km

Hengeloseweg 2, 7261 LV Ruurlo | Toon op kaart

MTB route Ruurlo neemt je mee door de bossen rond Ruurlo. Liefst acht van de veertien kilometers zijn single track. Hoogtepunt van de route is het rabattenbos waarin je binnen 200 meter over 12 bruggetjes de diepe rabatten overgaat. Uniek in Nederland!

Omgeving Ruurlo

De route is grotendeels gelegen in Boswachterij Ruurlo. Deze omgeving kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. De dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten vormen een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute. Het grootste deel van de route gaat door natuurgebied van Staatsbosbeheer.

Startlocaties MTB route Ruurlo

Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Verbinding naastgelegen routes

De route maakt onderdeel uit van het Achterhoekse MTB netwerk. Route Ruurlo is goed te combineren met de routes Borculo, Lochem en Vorden. Deze verbinding is momenteel nog niet uitgepijld. Wel is hiervan al een GPX bestand beschikbaar.

Niveau

Tussen de 20 singletracks, die variëren in lengte van 200 meter tot 1100 meter, is maar weinig tijd om op adem te komen op bredere zandwegen of fietspaden. Wel kan de beginnende fietser gemakkelijk een singletrack overslaan door het naastgelegen rechte fietspad te volgen. In de route zitten onverwachte en verrassende hoogteverschillen. 

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

GPX-bestanden

Het GPX-bestand van de route is hieronder te downloaden. Ook vind je hier de verbinding naar Borculo en Lochem, welke nog niet bewegwijzerd is.

Voorbereiding en langer genieten

Wil je een MTB huren of heeft je eigen fiets nog wat laatste onderhoud nodig? Je kunt hiervoor terecht bij Koeleman in Barchem (8 autominuten van startlocatie De Heikamp). Een MTB huren én een clinic volgen kan bij Ultimate Adventures. Nagenieten doe je op het terras of in het restaurant van De Heikamp. Reserveer een van de arrangementen en blijf langer genieten!

GPX MTB route Ruurlo GPX Ruurlo-Lochem-Borculo Overzichtskaart MTB routes NL De Graafschap