Strade Bianche Achterhoek | 115 km

114.90 Km 06:23 uur Gravelbikeroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Deze gravelroute start in Lochem en gaat voor een groot deel door Nationaal Landschap De Graafschap in de Achterhoek en neemt je direct mee langs de noordkant van natuurgebied Het Grote Veld.

Routebeschrijving

Je komt langs het Twentekanaal en steekt twee keer het riviertje de Berkel over, die vroeger fungeerde als belangrijke handelsrivier. Via een aantal lange zandstroken kun je even lekker tempo maken om bij Boswachterij Ruurlo uit te komen bij Pannenkoekenhuis De Heikamp, Het Klimbos en Doolhof Ruurlo. De route neemt je verder mee zuidwaarts de gemeente Bronckhorst in. Via het buitengebied van Zelhem en Hengelo (Gld.) kom je bij Kranenburg. Onderweg kom je langs een aantal statige landgoederen, om je weg te vervolgen naar het buitengebied van Borculo. Hier steek je een aantal keer het riviertje de Slinge over in natuurgebied Beekvliet. Op weg naar de finish pak je nog een aantal hoogtemeters op de Lochemse Berg.

Startlocaties 

Strade Bianche 2018

Deze route werd verreden tijdens de Strade Bianche Achterhoek in 2018, georganiseerd door LWC De Paaschberg uit Lochem. In januari 2019 werd deze verkozen tot  route van de maand op Bicycling.com

Bewegwijzering

Download het GPX-bestand op deze pagina en zet hem in je fietsnavigatie.

Lees meer

Goossens Lochem

Prins Bernhardweg 11

De Wildenborcherhof

Wildenborchseweg 19

Restaurant De Heikamp

Hengeloseweg 2

Hampshire Avenarius

Dorpsstraat 2

Deel deze route