MTB route Zieuwent (gravel)

Lichtenvoorde

Zelhem

Lievelde

Gendringen

Download GPX-bestand
58.90 Km 03:16 uur Mountainbikeroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

MTB route Zieuwent (gravel) is een route van 59 kilometer, nabij Lichtenvoorde, waarvan maar liefst 70% over de fameuze Achterhoekse onverharde paden en wegen voert. Deze gravelroute ligt als een spin in het web van het Achterhoekse mountainbikeroutenetwerk. Zo is de route bijvoorbeeld eenvoudig te koppelen met de gravelroutes van Groenlo en Winterswijk, waardoor je heerlijk op je gemak 137 kilometer kunt gravelen in de Achterhoek. 

Startlocaties

Kleur pijlen

De route is gemarkeerd met palen met in het groen het MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Als enige Achterhoekse MTB route is deze ook linksom te rijden. Wanneer je de route linksom rijdt volg je de groene pijlen met daarop een 'L'.

Omgeving

Je rijdt door het gevarieerde agrarische gebied van de Achterhoek, langs de Slinge en het prachtige Vennebulten en door het gebied waar jaarlijks de Zwarte cross wordt gehouden.

Verbinding naastgelen routes

De route is direct te koppelen met de routes Ruurlo (14 km, blauw), Groenlo (31 km, rood) en Aalten-West (18 km, paars). Wanneer je er alleen een gravelroute van wilt maken combineer je deze route met de gravelroute Winterswijk (47 km, groen) door gebruik te maken van Groenlo (31 km, rood).

Niveau

De route gaat over zandwegen en gravelstroken en kent geen single tracks. De route is daarom door zowel beginnende mountainbikers als gravelbikers te rijden.

Geen MTB vergunning vereist

De route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Routekaart en GPX

Een overzichtskaart van alle MTB routes in de Achterhoek vind je onderaan de MTB routepagina. Een gedrukte overzichtskaart haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website. Het GPX bestand van deze route vind je bovenaan deze pagina.   

Langer verblijven

Wil je langer verblijven? Overnachten dichtbij de route kan bij Camping De Meibeek in Ruurlo (noordkant van de route).

Lees meer

De Radstake

Twente-Route 8

Deel deze route