MTB route Winterswijk (gravel) - 47 km

, Winterswijk | Toon op kaart

Deze 47 kilometer lange route gaat door het prachtige coulisselandschap rond Winterswijk. De route is voor 90% onverhard. Waar gravelroutes normaal gesproken veelal gevolgd worden op GPX, kan deze ook gevolgd worden via de bekende MTB-bewegwijzering. 

Startlocaties

Omgeving

Winterswijk ligt in het uiterste puntje van de Achterhoek aan de grens met Duitsland en kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. Bijna 400 kilometer paden voeren je door het parklandschap met meer dan 70 landgoederen, waarvan de meeste vrij toegankelijk zijn. Deze bosrijke landelijke omgeving vormt een ideaal decor voor een bewegwijzerde gravelroute.

Aard van de route

Deze 47 kilometer lange route gaat door het prachtige coulisselandschap rond Winterswijk. De route is voor 90% onverhard. Voorheen was dit een MTB route, maar de route kent geen singletracks. Dat maakt deze route zeer geschikt voor de beginnende mountainbiker en voor diegene die op zijn gravelbike rustig wil genieten van het prachtige landschap. Onderweg zijn er op verschillende plekken mogelijkheden om de lokale horeca te bezoeken.

Voor mountainbikers is er een nieuwe route (paarse pijlen, 38 km.) aangelegd met negen kilometer aan singletrack en klimmetjes op de Winterswijkse Berg. Deze MTB-route vind je hier

Bewegwijzering 

Deze route is te volgen aan de hand van het internationale MTB-teken (driehoek met twee rondjes). De kleur van het teken is groen. Ook is de route te volgen aan de hand van het GPX bestand dat je hieronder kunt downloaden.

Verbinding naastgelegen routes

De gravelroute van Winterswijk kan eenvoudig gekoppeld worden met Groenlo (rood, 31 km) en Zieuwent (groen, 59 km), waardoor je een gravelronde kunt rijden van 137 kilometer en een fantastisch beeld krijgt van de wonderschone Achterhoek.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Routekaart en GPX

Een overzichtskaart van alle MTB routes in de Achterhoek en de GPX van deze route zijn onderaan deze pagina te downloaden. Een gedrukte MTB vouwkaart haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website.  

Pauzeren en langer genieten

Nagenieten of pauzeren doe je bij Berenschot's WatermolenRestaurant ReuselinkCamping Vreehorst of Restaurant De Schoppe (Twee Bruggen). Overnachten kan (ook) bij Vakantiehuizen Fritse & Jopie. Reserveer een van de arrangementen en blijf langer genieten!

Overzichtskaart MTB netwerk GPX MTB route Winterswijk (gravel)