MTB route Winterswijk - 38 km

, Winterswijk | Toon op kaart

Winterswijk is met het coulisselandschap en de karakteristieke boerderijen een prachtige omgeving om in te mountainbiken. Na de recente upgrade is er nu ook voor de avontuurlijke mountainbiker meer uitdaging te vinden. Zo is er 9 kilometer aan single track toegevoegd en pak je een paar felle klimmetjes op de 'Winterswijkse Berg'.

Startlocaties

Omgeving

Winterswijk ligt in het uiterste puntje van de Achterhoek aan de grens met Duitsland en kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. Bijna 400 kilometer paden voeren je door het parklandschap met meer dan 70 landgoederen, waarvan de meeste vrij toegankelijk zijn. Deze bosrijke landelijke omgeving vormt een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute.

Aard van de route

De route bevat ruim 9 kilometer aan singletracks. Naast deze singletracks doet de route ook nog de Winterswijkse berg aan (zwarte route) waarmee enkele hoogtemeters overwonnen moeten worden. Het hoogtepunt van de route is de Winterswijkse berg. Hier is de route dubbel gemarkeerd in de kleuren paars en zwart. Dit met zwart gemarkeerde trainingsparcours heeft een lengte van 1,9 kilometer. Het is mogelijk om dit deel van de route meerdere keren te fietsen voordat je de paarse route vervolgd. De moeilijkheidsgraad van dit rondje moet niet onderschat worden.

Na het klimparcours volgen er opnieuw singletracks in de buurt van het Korenburgerveen en het Rommelgebergte. In deze noordelijke hoek van de route is het aandeel singeltracks erg hoog. Eenmaal de Groenloseweg overgestoken worden nog enkele fraaie singletracks aangedaan richting recreatiegebied het Hilgelo.

Kleur pijlen

De route is gemarkeerd met houten palen met in het paars het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De lus over de Winterswijkse Berg is gemarkeerd met het zwarte MTB-teken.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

GPX

Het GPX bestand van deze route is hieronder te downloaden. 

MTB route Winterswijk - 38,3 km.