MTB route Winterswijk

38.40 Km 02:08 uur Mountainbikeroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Winterswijk is met het coulisselandschap en de karakteristieke boerderijen een prachtige omgeving om in te mountainbiken. Eind 2020 is een geheel nieuwe route aangelegd en er is nu ook voor de avontuurlijke mountainbiker meer uitdaging te vinden. Zo is er twaalf kilometer aan single track aangelegd en pak je een paar felle klimmetjes op de 'Winterswijkse Berg'.

Startlocaties

Omgeving

Winterswijk ligt in het uiterste puntje van de Achterhoek aan de grens met Duitsland en kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. Bijna 400 kilometer paden voeren je door het parklandschap met meer dan 70 landgoederen, waarvan de meeste vrij toegankelijk zijn. Deze bosrijke landelijke omgeving vormt een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute.

Aard van de route

De route bevat ruim twaalf kilometer aan singletracks en is voor 95% onverhard. Naast deze singletracks doet de route als hoogtepunt ook nog de Winterswijkse berg aan (zwarte route) waarmee enkele hoogtemeters overwonnen moeten worden. Hier is de route grotendeels dubbel gemarkeerd in de kleuren paars en zwart. Dit met zwart gemarkeerde trainingsparcours heeft een lengte van 2,1 kilometer. Het is mogelijk om dit deel van de route meerdere keren te fietsen voordat je de paarse route vervolgd. De moeilijkheidsgraad van dit rondje moet niet onderschat worden.

Na het klimparcours volgen er opnieuw singletracks in de buurt van het Korenburgerveen en het Rommelgebergte. In deze noordelijke hoek van de route is het aandeel singeltracks erg hoog. Eenmaal de Groenloseweg overgestoken worden nog enkele fraaie singletracks aangedaan richting recreatiegebied het Hilgelo.

Kleur pijlen

De route is gemarkeerd met houten palen met in het paars het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De lus over de Winterswijkse Berg is gemarkeerd met het zwarte MTB-teken.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Routekaart en GPX

Een overzichtskaart van alle MTB routes in de Achterhoek en de GPX van deze route zijn onderaan deze pagina te downloaden. Een gedrukte MTB vouwkaart haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website.  

Pauzeren en langer genieten

Nagenieten of pauzeren doe je bij Berenschot's WatermolenRestaurant ReuselinkCamping Vreehorst of Restaurant De Schoppe (Twee Bruggen). Overnachten kan (ook) bij Vakantiehuizen Fritse & Jopie of Hotel de Lindeboom. Reserveer een van de arrangementen en blijf langer genieten!

Lees meer

Restaurant Reuselink - Recreatiepark Het winkel

De Slingeweg 20

Berenschot's Watermolen

Wooldseweg 74

Camping Vreehorst

Vreehorstweg 43

Vakantiepark De Twee Bruggen

Meenkmolenweg 13

Deel deze route