MTB route Zelhem (Vossebos)

3.70 Km 00:13 uur Mountainbikeroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Mountainbikeroute Zelhem (Vossebos) ligt in de omgeving van het Achterhoekse Zelhem en in de bossen van ‘t Hengelse Zand. Het is een technische en pittige mountainbikeroute en bevat uitdagende, korte klimmetjes en prachtige glooiingen. De route ligt volledig verscholen in het bos. In oktober 2022 viel de route in de prijzen bij de MTB Trail Awards. Het mag zichzelf hiermee de 'Beste nieuwe route 2022' noemen.   

Startlocatie

Kleur pijlen

De route is gemarkeerd met palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). 

Omgeving

Zelhem is een dorp in de Achterhoekse gemeente Bronckhorst. De omgeving kent bossen, akkers, boerderijen, houtwallen, slingerpaden en veel vergezichten. Het zogeheten coulisselandschap zorgt voor een verassing om iedere hoek!

Verbinding naastgelegen routes

De route Zelhem (Vossebos) is eenvoudig te combineren met de route Zelhem (paars, 30 km). Onderdeel van route Zelhem is een speciale kinderroute van 1,7 km. De route maakt deel uit van het mountainbikenetwerk van de Achterhoek. Een overzichtskaart van het MTB netwerk vind je onderaan deze pagina.

Niveau

De route (Vossebos) is een technische en pittige route. De route bevat uitdagende, korte klimmetjes en prachtige glooiingen en ligt volledig verscholen in het bos. De route won in 2022 de prijs 'Beste nieuwe route' bij de MTB Trail Awards! Fanatieke mountainbikers rijden het rondje Vossebos een paar keer achter elkaar voor de ultieme MTB-beleving.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Routekaart en GPX

Een overzichtskaart van alle MTB routes in de Achterhoek en de GPX van deze route zijn onderaan deze pagina te downloaden. Een gedrukte MTB vouwkaart haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website.  

Voorbereiding en nagenieten

Beschik je zelf niet over een mountainbike? Kijk hier waar je er eentje kunt huren. Pauzeren of nagenieten doe je bij Eetcafé De Veldhoek. Verspreid door de Achterhoek de routes ontdekken en je fiets eenvoudig meenemen? Vlakbij Zelhem vind je Bronckhorst Campers. Je kunt er niet alleen een camper kopen, maar ook huren tijdens je verblijf in de Achterhoek. 

Lees meer

Eetcafé De Veldhoek

Varsselseweg 55, 7255 NR
Veldhoek/Hengelo GLD, Nederland

Deel deze route