MTB route Zelhem

30.30 Km 01:41 uur Mountainbikeroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Mountainbikeroute Zelhem ligt in de omgeving van Hengelo Gelderland, ten noorden van Doetinchem. De route varieert van zandwegen tot fietspaden, met daartussen singletracks in verschillende bosjes. De route is veelal vlak, maar kent bij het gedeelte Vossebos aardig wat pittige klimmetjes! MTB route Zelhem (Vossebos) won in 2022 de prijs 'Beste nieuwe route' bij de MTB Trail Awards!

Startlocatie

Kleur pijlen

De route is gemarkeerd met palen met in het paars het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). 

Omgeving

Zelhem is een dorp in de Achterhoekse gemeente Bronckhorst. De omgeving kent bossen, akkers, boerderijen, houtwallen, slingerpaden en veel vergezichten. Het coulisselandschap zorgt voor een steeds verassend en wisselend decor. De route neemt je ook mee naar het Hengelse Zand, bezongen in het lied 'Oerend Hard' van de boerenrockband Normaal.

Verbinding naastgelegen routes

Binnen route Zelhem (paars) ligt de technische en pittige route Vossebos (groen) met uitdagende, korte klimmetjes en prachtige glooiingen. Deze route ligt volledig verscholen in het bos. Route Vossebos kan ook afzonderlijk gereden worden en kan vanaf startpunt Eetcafé De Veldhoek via de verbinding met route Ruurlo (blauw-groen) gemakkelijk worden bereikt. Binnen de route Zelhem ligt in het Wolfersveen een mooie singletrack die als kinderroute (2 kilometer) is aangeduid. De route Zelhem maakt onderdeel uit van het MTB netwerk Achterhoek en is goed te combineren met de route Ruurlo, maar ook met Vorden, Borculo en Lochem. De markering van de verbindingsroutes bestaat uit de twee kleuren van de routes die worden verbonden. 

Overzichtskaart en GPX

Een overzichtskaart van alle Achterhoekse mountainbikeroutes haal je gratis bij de VVV/TIP in de Achterhoek of bekijk je onderaan deze pagina. Het GPX bestand is te downloaden bovenaan deze pagina. 

Lees meer

Eetcafé De Veldhoek

Varsselseweg 55

Eeterij en Tapperij De Smoks

Markt 21

Startpunt MTB Kinderroute Zelhem

Meeneweg

Deel deze route