MTB route Zelhem (Kinderroute)

1.70 Km 00:06 uur Mountainbikeroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

In het Achterhoekse Zelhem ligt een speciale mountainbikeroute voor kinderen. Deze vind je in het Wolfersveen. Het is een mooie singletrack die speciaal is aangelegd voor kinderen. Natuurlijk mogen ook volwassenen gebruik maken van het rondje, maar deze dienen voorrang te geven aan de jongere berijders van de route.

Startlocatie

Kleur pijlen

De route is gemarkeerd met palen met in het groen het kinder MTB-teken (dennenboom met daaronder 2 rondjes)

Omgeving

Zelhem is een dorp in de Achterhoekse gemeente Bronckhorst. De omgeving kent bossen, akkers, boerderijen, houtwallen, slingerpaden en veel vergezichten. Het zogeheten coulisselandschap zorgt voor een verassing om iedere hoek! De kinderroute van Zelhem ligt in het Wolfersveen.

Verbinding naastgelegen routes

De kinderroute is onderdeel van MTB route Zelhem

Niveau

Het is een mooie singletrack die speciaal is aangelegd voor kinderen. Natuurlijk mogen ook volwassenen gebruik maken van het rondje maar deze dienen voorrang te geven aan de jongere berijders van de route. Kinderen kunnen zo mountainbiken op een leuke en veilige manier.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Routekaart en GPX

Een overzichtskaart van alle MTB routes in de Achterhoek en de GPX van deze route zijn onderaan deze pagina te downloaden. Een gedrukte MTB vouwkaart haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website.  

Voorbereiding en nagenieten

Beschik je zelf niet over een mountainbike? Kijk hier waar je er eentje kunt huren. Verspreid door de Achterhoek de routes ontdekken en je fiets eenvoudig meenemen? In Hengelo Gld., vlakbij Zelhem, vind je Bronckhorst Campers. Je kunt er niet alleen een camper kopen, maar ook huren tijdens je verblijf in de Achterhoek.

Lees meer

Startpunt MTB Kinderroute Zelhem

Meeneweg

Deel deze route