Ruiterroute Grote Veld 23 km

Wildenborchseweg 19, 7251 KB Vorden | Toon op kaart

In het Grote Veld, het grootste bosgebied van de Achterhoek, is het heerlijk paardrijden. Het ene moment rij je door een dicht sparrenbos en heideterreinen en het andere moment kijk je uit over weilanden met karakteristieke boerderijen. De omgeving staat ook bekend om haar vele landgoederen en kastelen. Niet voor niets wordt Vorden het 8-kastelendorp genoemd. Het Grote Veld is grofweg gelegen tussen Almen, Lochem en Vorden.   

Startlocaties ruiterroute Grote Veld

Op de onderstaande locaties vind je ruimte parkeergelegenheid voor een paardentrailer:

Bewegwijzering

De route is bewegwijzerd met lichtblauwe bordjes met donkerblauwe opdruk van een ruiter met paard. Ook kun je het GPX bestand van de route downloaden voor in je navigatiesysteem. Deze vind je onderaan deze pagina.

Afstand

De totale lengte van de route is 23 km, maar deze is in te korten door de lus bij Lochem over te slaan.

Omgeving

Deze ruiterroute neemt je mee door natuurgebied het Grote Veld: onderdeel van Nationaal Landschap De Graafschap. Vroeger was het hier één groot heideterrein, maar tegenwoordig vind je er dichte bossen, afgewisseld met heideterreintjes en akkers met karakteristieke boerderijen. De verkeersluwe wegen zorgen er voor dat jij en je paard in alle rust kunnen genieten van een heerlijke buitenrit!

Verbinding naastgelegen routes

In het Grote Veld vind je ook drie menroutes -zelfde bordjes, maar dan met koets-, waardoor je eenvoudig een extra lus kunt rijden of een stukje in kunt korten.

Geen ruitervergunning

Voor het rijden in het Grote Veld heb je géén vergunning nodig. Het buitenrijden is hier dus gratis! De paden worden onderhouden door Natuurmonumenten. Het beheer en onderhoud aan de routebordjes wordt verzorgd door Stichting Achterhoek Toerisme. Heb je het idee dat er een bordje mist? Meld het hier.

GPX ruiterroute Grote Veld 23 km