MTB route Zutphen - 13 km

, Zutphen | Toon op kaart

MTB route Zutphen ligt aan de oostzijde van Hanzestad Zutphen. De route kent een aantal single tracks, maar kan het beste omschreven worden als ‘gravelroute’. Hierdoor is deze geschikt voor beginnende mountainbikers en gravelbikers. Ook wordt deze veel gebruikt als verbindingsroute met Gorssel-Zuid en Vorden.

Startlocatie

Kleur pijlen

Blauw

Omgeving

De route neemt je mee over landgoederen en de historische buitenplaats ‘Huis de Voorst’ met omliggende gracht. Ook gaat de routes langs het stroomgebied van rivier de Berkel, die twee keer overgestoken wordt.

Verbinding naastgelegen routes

MTB route Zutphen is verbonden met MTB route Gorssel-Zuid (groen, 18km) en Vorden (rood, 26km).

Niveau

Door de vlakke zand- en gravelwegen is deze route geschikt voor alle niveaus.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Routekaart en GPX

Een overzichtskaart van alle MTB routes in de Achterhoek en de GPX van deze route zijn onderaan deze pagina te downloaden. Een gedrukte MTB vouwkaart haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website.  

Voorbereiding en nagenieten

Heeft je fiets nog wat laatste onderhoud nodig? Of ben je op zoek naar accessoires? Op twaalf autominuten van de camping vind je The Bike Store in Zutphen. 

GPX MTB route Zutphen Overzichtskaart MTB netwerk