MTB route Winterswijkse-Berg - 2,1 km

, Winterswijk | Toon op kaart

Deze voormalige vuilstort biedt een prachtig uitzicht over het Winterswijkse land en vormt een prachtige locatie voor mountainbiken. Het 2,1 kilometer lange parcours de “Winterswijkse Berg” bestaat volledig uit aangelegde singletrack en heeft per ronde een hoogteverschil van maar liefst 90 meter. Wanneer je MTB route Winterswijk (38 km, paars) rijdt kom je vanzelf uit bij de Winterswijkse Berg.

Startlocaties

Wanneer je alleen de zwarte route wilt rijden kun je parkeren bij Camping de Vreehorst. Je fietst dan heen door een stukje van route paars/Winterswijk te rijden. Terug (niet bewegwijzerd) fiets je via Driemarkweg, Veldhorstweg en Vreehorstwerg.

Omgeving

Winterswijk ligt in het uiterste puntje van de Achterhoek aan de grens met Duitsland en kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. Bijna 400 kilometer paden voeren je door het parklandschap met meer dan 70 landgoederen, waarvan de meeste vrij toegankelijk zijn. Deze bosrijke landelijke omgeving vormt een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute.

Aard van de route

Deze voormalige vuilstort biedt een prachtig uitzicht over het Winterswijkse land en vormt een prachtige locatie voor mountainbiken. Het parcours, dat 2,2 kilometer lang is, bestaat volledig uit aangelegde singletracks en heeft per ronde een hoogteverschil van maar liefst 90 meter. Op meerdere plekken is het parcours af te snijden.

Boven op de heuvel ligt naast het doorlopende pad een een zogenaamde rockgarden met zo’n 15.000 kilo rotsen. Met deze rockgarden is het mogelijk je techniek op rotsachtige ondergronden te verbeteren. Ook zijn naast het pad enkele drop-off­s te vinden. 

Kleur pijlen

De route is gemarkeerd met houten palen met in het zwart het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De gehele MTB route Winterswijk (38 km) is gemarkeerd met paarse pijlen.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Routekaart en GPX

Een overzichtskaart van alle MTB routes in de Achterhoek en de GPX van deze route zijn onderaan deze pagina te downloaden. Een gedrukte MTB vouwkaart haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website.  

Pauzeren en langer genieten

De Winterswijkse Berg is te bereiken door vanaf Camping Vreehorst de paarse pijlen van MTB route Winterswijk te volgen. Dit geeft meteen de gelegenheid warm te trappen voor je de 'berg' trotseert. Terug fiets je het snelst via de Driemarkweg, Veldhorstweg en Vreehorstweg. Bij de camping kun je niet alleen overnachten, maar ook nagenieten met een drankje en hapje.  

GPX Winterswijkse-Berg Overzichtskaart MTB netwerk