MTB route Vorden

26.40 Km 01:27 uur Mountainbikeroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

MTB route Vorden kent een aantal mooie en uitdagende singletracks, afgewisseld met brede zandwegen om enigszins op adem te komen, gelegen tussen Vorden en Lochem. Geniet van het bosrijke landschap van het Grote Veld!

Startlocaties

  • De Wildenborcherhof, Wildenborchseweg 19, 7251 KB Vorden
  • TOP Vorden/“De Bleek”, De Horsterkamp, 7251 AZ in Vorden (parkeerplaats op 2,6 kilometer van de route)    

Kleur pijlen

Rood

Omgeving

De route is gelegen in Nationaal Landschap De Graafschap. Deze omgeving kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. De dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten vormen een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute.

Verbinding naastgelegen routes

MTB route Vorden maakt onderdeel uit van het Achterhoekse MTB netwerk. Er zijn verbindingsroutes naar de routes Gorssel-Zuid (5 km), Zutphen (2 km) en Lochem (1,7 km). De markering van deze verbindingsroutes bestaat uit de twee kleuren van de routes die worden verbonden. In totaal is er straks een route met een lengte van zo’n 110 km te fietsen.

Niveau

De route is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde MTB’ers, waarbij er ook voor de fanatieke MTB’ers zeer uitdagende stukken in zitten.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Routekaart en GPX

Een overzichtskaart van alle MTB routes in de Achterhoek en de GPX van deze route zijn onderaan deze pagina te downloaden. Een gedrukte MTB vouwkaart haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website.  

Voorbereiding en langer genieten

Wil je een MTB huren of heeft je eigen fiets nog wat laatste onderhoud nodig? Op minder dan tien autominuten van De Wildenborcherhof vind je Bike Totaal Goossens in Lochem. Nagenieten doe je op het terras of in het restaurant van De Wildenborcherhof. Reserveer een van de arrangementen en blijf langer genieten!

Lees meer

De Wildenborcherhof

Wildenborchseweg 19, 7251 KB
Vorden, Nederland

TOP Vorden

De Bleek, 7251
Vorden, Nederland

Deel deze route