MTB route Vorden

26.50 Km 01:28 uur Mountainbikeroute
Beschrijving
Kaart

MTB route Vorden kent een aantal mooie en uitdagende singletracks, afgewisseld met brede zandwegen om enigszins op adem te komen, gelegen tussen Vorden en Lochem. De route is ook te combineren met MTB route Ruurlo. Geniet van het bosrijke landschap van het Grote Veld!

Startlocaties

  • De Wildenborcherhof, Wildenborchseweg 19, 7251 KB Vorden
  • TOP Vorden/“De Bleek”, De Horsterkamp, 7251 AZ in Vorden (parkeerplaats op 2,6 kilometer van de route)    

Kleur pijlen

Rood

Omgeving

De route is gelegen in Nationaal Landschap De Graafschap. Deze omgeving kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. De dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten vormen een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute.

Verbinding naastgelegen routes

MTB route Vorden maakt onderdeel uit van het Achterhoekse MTB netwerk. Er zijn verbindingsroutes naar de routes Gorssel-Zuid (5 km), Zutphen (2 km) en Lochem (1,7 km). De markering van deze verbindingsroutes bestaat uit de twee kleuren van de routes die worden verbonden. In totaal is er straks een route met een lengte van zo’n 110 km te fietsen.

Niveau

De route is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde MTB’ers, waarbij er ook voor de fanatieke MTB’ers zeer uitdagende stukken in zitten.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

GPX

Het GPX bestand van deze route is bovenaan deze pagina te downloaden. Een gedrukte overzichtskaart van alle mountainbikeroutes haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website.  

Voorbereiding en langer genieten

Op minder dan tien autominuten van De Wildenborcherhof vind je Bike Totaal Goossens in Lochem waar je terecht voor onderdelen voor je eigen fiets of mountainbikeverhuur. Wanneer je je door een gids rond wil laten leiden over de mooiste single tracks ben je bij 8trails aan het goede adres. Starten en nagenieten doe je op het terras of in het restaurant van De Wildenborcherhof. Langer verblijven? Reserveer een van de arrangementen!

Lees meer

Deel deze route