MTB route Lochem - 21 km

, Lochem | Toon op kaart

MTB route Lochem kent een flink aantal hoogtemeters met mooie en uitdagende single tracks en wordt veel gecombineerd met route Vorden (26 km). De route wordt door velen bestempeld als een topper onder de Nederlandse MTB routes. Een absolute must dus voor de getrainde mountainbiker! 

Startlocaties MTB route Lochem 

Omgeving

De route is gelegen in Nationaal Landschap De Graafschap. Deze omgeving kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. De dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten vormen een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute. Het grootste deel van de route gaat door natuurgebied van het Geldersch Landschap. De Lochemse Berg is met bijna 50 meter boven NAP de hoogste van de drie ‘bergen’. Voor Nederlandse begrippen is de route behoorlijk pittig door relatief steile hoogteverschillen. De verbinding tussen Barchem en Lochem is nagenoeg vlak, mooi om je eerst warm te rijden. Vergeet voor je afdaling van de Kale Berg niet te genieten van de open doorkijk op het Achterhoekse landschap.

Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het paars het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Verbinding naastgelegen routes

De route maakt onderdeel uit van het Achterhoekse MTB netwerk. De routes Lochem en Borculo raken elkaar en Lochem en Vorden zijn door een verbindingsroute van ca 1,7 km met elkaar verbonden. De markering van deze verbindingsroutes bestaat uit de 2 kleuren van de routes die worden verbonden. In totaal is er straks een aaneengesloten route met een lengte van zo’n 110 kilometer te fietsen.

Niveau

Beginnende MTB’ers wordt afgeraden te starten met MTB route Lochem. De vrij vlakke routes Gorssel-Noord, Zutphen en Borculo zijn beter geschikt om kennis te maken met de mountainbikesport.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Routekaart en GPX

Een overzichtskaart van de MTB routes in Nationaal Landschap de Graafschap en de GPX van route Lochem zijn hieronder te downloaden. 

Voorbereiding en langer genieten

Wil je een MTB huren of heeft je eigen fiets nog wat laatste onderhoud nodig? Je kunt hiervoor terecht bij Bike Totaal Goossens in Lochem en Koeleman in Barchem. Een MTB huren én een clinic volgen kan bij Ultimate Adventures. Nagenieten doe je op het terras of in het restaurant van Landgoedhotel Woodbrooke of Boetiekhotel BonAparte. Reserveer een van de arrangementen en blijf langer genieten!

GPX route Lochem Overzichtskaart MTB routes NL De Graafschap