MTB route Lochem

Lochem

Barchem

Download GPX-bestand
21.10 Km 01:10 uur Mountainbikeroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Mountainbikeroute Lochem kent een flink aantal hoogtemeters met mooie en uitdagende single tracks en wordt veel gecombineerd met route Vorden (26 km), vlakbij Zutphen. De route wordt door velen bestempeld als een topper onder de Nederlandse MTB routes. Een absolute must dus voor de getrainde mountainbiker! 

Startlocaties MTB route Lochem 

Omgeving

De route is gelegen in Nationaal Landschap De Graafschap. Deze omgeving kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. De dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten vormen een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute. Het grootste deel van de route gaat door natuurgebied van het Geldersch Landschap. De Lochemse Berg is met bijna 50 meter boven NAP de hoogste van de drie ‘bergen’. Voor Nederlandse begrippen is de route behoorlijk pittig door relatief steile hoogteverschillen. De verbinding tussen Barchem en Lochem is nagenoeg vlak, mooi om je eerst warm te rijden. Vergeet voor je afdaling van de Kale Berg niet te genieten van de open doorkijk op het Achterhoekse landschap.

Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het paars het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Verbinding naastgelegen routes

De route maakt onderdeel uit van het Achterhoekse MTB netwerk. De routes Lochem en Borculo raken elkaar en Lochem en Vorden zijn door een verbindingsroute van ca 1,7 km met elkaar verbonden. De markering van deze verbindingsroutes bestaat uit de 2 kleuren van de routes die worden verbonden. 

Niveau

Beginnende MTB’ers wordt afgeraden te starten met MTB route Lochem. De vrij vlakke routes Gorssel-Noord, Zutphen en Borculo zijn beter geschikt om kennis te maken met de mountainbikesport.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Routekaart en GPX

Een overzichtskaart van alle MTB routes in de Achterhoek vind je onderaan deze pagina. Een gedrukt exemplaar haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website. Het GPX bestand van de route kun je bovenaan deze pagina downloaden. 

Lees meer

Boetiek Hotel BonAparte

Lochemseweg 37

Goossens Lochem

Prins Bernhardweg 11

Landgoedhotel Woodbrooke & Brasserie Woods

Woodbrookersweg 1

Deel deze route