MTB route Gorssel-Zuid - 18 km

, 7213 Gorssel | Toon op kaart

MTB route Gorssel-Zuid loopt tussen de prachtige bossen en heide tussen Almen, Eefde en Gorssel. Een goed mix tussen zand- en gravelwegen om snelheid te maken en uitdagende singletracks.

Startlocatie

Kleur pijlen

Groen

Omgeving

De route is gelegen in Nationaal Landschap De Graafschap. Deze omgeving kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. De dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten vormen een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute.

Verbinding naastgelegen routes

MTB route Gorssel-Zuid maakt onderdeel uit van het Achterhoekse MTB netwerk. Deze route is goed te combineren met de route Gorssel-Noord (11 km) tot een rondje van 29 km. Aan de zuidkant te verbinden met de routes Zutphen (blauw) en Vorden (rood).

Niveau

De route is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde MTB’ers, waarbij er ook voor de fanatieke MTB’ers zeer uitdagende stukken in zitten.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Routekaart en GPX

Een overzichtskaart van alle MTB routes in de Achterhoek en de GPX van deze route zijn onderaan deze pagina te downloaden. Een gedrukte MTB vouwkaart haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website.  

Voorbereiding en nagenieten

Heeft je fiets nog wat laatste onderhoud nodig? Op kwartier rijden van de Zessprong vind je The Bike Store (Zutphen). Nagenieten met iets lekkers doe je bij Restaurant De Zessprong.

GPX MTB route Gorssel-Zuid Overzichtskaart MTB netwerk

André Deunhouwer

MTB Challenge

“De diversiteit in deze route maakt hem aantrekkelijk. De mooi aangelegde singletracks worden afgewisseld met landelijke paden. Hier en daar werd ik aangenaam verrast met wat mooie segmenten!”