MTB route Aalten (west)

18.40 Km 01:01 uur Mountainbikeroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

De mountainbikeroute Aalten (west) ligt ten noordwesten van het Achterhoekse Aalten en heeft vooral een landelijk karakter. De route is nu al te rijden, maar er volgt nog een extra lus aan de andere kant van Aalten. 

Startlocatie

Omgeving

De mountainbikeroute Aalten-West ligt ten noordwesten van de plaats Aalten en voert deels door natuurgebied de Vennebulten, een natuurgebied van ongeveer 40 hectare en komt langs natuurgebied het Aaltense Goor. Het algehele gebied rondom Aalten is realtief vlak en niet al te dicht bebost. De mountainbikeroute heeft dan ook vooral een landelijk karakter. 

Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het paars het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Verbinding naastgelegen routes

Route Aalen (West) is onderdeel van het Achterhoekse mountainbikenetwerk. Er zal aansluiting komen met naastgelegen routes die nog in ontwikkeling zijn.

Niveau

Door het landelijke karakter en het lage aantal hoogtemeters is de route door een breed publiek te fietsen.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Routekaart en GPX

Een overzichtskaart van alle MTB routes in de Achterhoek is te vinden onderaan de MTB routepagina. Een gedrukte MTB vouwkaart haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website. Het GPX bestand download je bovenaan deze pagina. 

Nagenieten

Nagenieten met een hapje en een drankje doe je bij Familierestaurant 't Noorden. Langer verblijven? Bekijk dan de mogelijkheden die Camping Goorzicht biedt.

Lees meer

Het Noorden van Aalten

Lichtenvoordsestraatweg 44

Camping Goorzicht

Boterdijk 3

Deel deze route