Gravelbikepacktour XL - 343 km

Stationsstraat, 7101 GH Winterswijk | Toon op kaart

Na twee kortere afstanden is het tijd voor de XL-variant van de gravelbikepacktour door de Achterhoek! Deze gravelride van maar liefst 343 km is gebaseerd op de gravelbikepacktour van 243 km, maar dan met twee extra lussen er bij: Montferland en omgeving Gorssel. 

Startlocatie

  • Treinstation Winterswijk: Stationsstraat 34. Wanneer je met de auto komt kun je deze hier ook parkeren.

Tijdsduur

Na 96 km fietsen kun je overnachten in omgeving Barchem en voor de tweede overnachting kun je na 125 km fietsen terecht in Montferland. De laatste etappe is dan nog 124 km. Maar hoeveel dagen je hier voor uit trekt en hoe lang je per dag fietst bepaal je uiteraard zelf. Geniet zo lang van de Achterhoek als je zelf wil!

Bewegwijzering

Je rijdt de route op GPX. Met de GPX geniet je van de mooiste onverharde paadjes! Ligt je overnachtingslocatie iets verder weg van de route? Navigeer dan verder op de adresgegevens van de accommodatie en keer de volgende dag terug op de hoofdroute, zodat je je gravelavontuur kunt hervatten!

Overnachten

Of je nu in een luxe hotel wil verblijven, in een safaritent wil slapen of toch graag je eigen tentje meeneemt bepaal je natuurlijk zelf. Locaties die diverse fietsservices aanbieden en vaker gravelbikers ontvangen vind je hier

Niveau

Het behoeft geen uitleg dat deze ride voor de echte bikkelaars is! Tenzij je er natuurlijk langer dan drie dagen voor uit trekt. 

GPX 

Deze gravelride is opgesplitst in twee GPX bestanden:

  • Deel 1 start vanaf NS-station Winterswijk en bevat de noordkant van de route, die je meeneemt naar de kerkenpaden van gemeente Berkelland, de heuvels van de Lochemse Berg en de bos- en heideterreinen bij het Grote Veld bij Vorden.
  • Deel 2 start in Gaanderen om via de zuidkant van Doetinchem Montferland in te gaan en de Duitse Eltenberg te beklimmen. Via Varsseveld, Lichtendvoorde en Aalten ga je op weg naar het buitengebied van Winterswijk.

Beide GPX bestanden zijn hieronder te downloaden.  

GPX gravelbikepacktour 343 km (deel 1) GPX gravelbikepacktour 343 km (deel 2)
Website