Graveltour Montferland - 71 km.

's-Heerenbergseweg 4, 7038 CC Zeddam | Toon op kaart

Samen met gravelrides.cc ontwikkelden we deze gravelroute door en rondom Montferland. Het Bergherbos is een van de heuvelachtigste stukken van de Achterhoek en wordt omringd door goudgele akkers. Dit stukje van de regio doet erg buitenlands aan. Telkens weer genieten!

De route van 71 km neemt je niet alleen mee naar het 'openluchtmuseum' Montferland, met glooiende bossen en historische eyecatchers, maar laat je ook extra hoogtemeters maken op de Eltenberg (Duitsland) en neemt je mee over lange zandstroken langs de Rijnstrangen en de bossen bij Wehl. Voor nog wat meer avontuur zijn er een aantal kilometers aan single track opgenomen in de route. Let op: hiervoor is een MTB vignet van Natuurmonumenten verplicht.

Startlocaties 

Bewegwijzering 

Download het GPX-bestand onderaan deze pagina en zet hem in je fietsnavigatie.

MTB vignet

Let op! Omdat deze route een aantal kilometers aan single tracks door het Bergherbos bevat is een MTB vignet van Natuurmonumenten verplicht.

Verschillende afstanden

Liever een kortere afstand fietsen? Download dan de GPX van de 44, 55 of 65 km

Langer verblijven

Nog even nagenieten? Dat kan met een biertje bij startlocatie Berc Bike Studio Café of met een pannenkoek bij Brinks Pannenkoeken. Buitensportliefhebbers die met een groep willen overnachten kunnen de route ook gemakkelijk oppakken vanaf Markant Outdoorcentrum waar je verblijft in een safaritent of groepsaccommodatie. Overnachten met wat meer comfort kan ook bij het vlakbij gelegen Landal Stroombroek. Eerder al ontwikkelden we een tweedaags gravelarrangement dat de Lochemse Berg met Montferland verbindt. In Montferland overnacht je dan bij Havezathe Carpe Diem.   

GPX graveltour Montferland - 71 km.